Even voorstellen:

      

Mijn naam is Peter en ik woon in Emmer Compascuum, Drenthe. Ruim tien jaar geleden ben ik besmet geraakt met het parkietenvirus. Het begon zoals bij zoveel mensen met één parkietje in huis, maar al snel volgden er meer. Inmiddels ben ik al weer enige jaren trotse bezitter van een buitenvoliére en sinds onze verhuizing in 2016 heb ik een mooie aluminium voliére met aparte kweekruimte. In mijn voliére leven grasparkieten, valkparkieten en princess of wales arkieten, in totaal zo rond de veertig vogels.

Na eerst een aantal jaar alleen vogels gehouden te hebben, ben ik zo'n vijf jaar geleden ook begonnen met het kweken van grasparkieten. Na heel veel inlezen en informeren was ik er klaar voor. Ik heb me aangemeld bij de plaatselijke vogelvereniging en daardoor dus ook aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers(NBvV) en heb een eigen kweeknummer, namelijk 6TPW. 

De eerste nestjes waren niet op bepaalde kleuren gericht.  De koppels die ingezet werden, waren uit zichzelf gevormd en was het voor mij een verrassing wat er aan kuikens uit kwam. Nu, een aantal nestjes en behoorlijk wat kennis verder wil ik me bewust gaan richten op bepaalde kleurslagen en wel op: Texas Clearbody en Cinnamon en hopelijk een combinatie van deze twee!

Naast de kweek met grasparkieten, ben ik me ook bezig gaan houden met het kweken van valkparkieten. In tegenstelling tot het begin van mijn grasparkietenkweek, wil ik me bij de valkparkieten meteen gaan richten op bepaalde mutaties. En wel de volgende: Bont en  Lutino. Maar ook de meer voorkomende mutaties als wildkleur, opaline zullen gekweekt gaan worden.