Even voorstellen:

      

Mijn naam is Peter en ik woon in Emmer Compascuum, Drenthe. Ruim tien jaar geleden ben ik besmet geraakt met het parkietenvirus. Het begon zoals bij zoveel mensen met één parkietje in huis, maar al snel volgden er meer. Inmiddels ben ik al weer enige jaren trotse bezitter van een buitenvoliére en sinds onze verhuizing in 2016 heb ik een mooie aluminium voliére met sluisfunctie. In mijn voliére leven valkparkieten en princess of wales parkieten, in totaal zo rond de twintig vogels.

Na eerst een aantal jaar alleen vogels gehouden te hebben, ben ik zo'n vijf jaar geleden ook begonnen met het kweken van grasparkieten. Na heel veel inlezen en informeren was ik er klaar voor. Inmiddels zijn de grasparkieten allemaal verhuisd en richt ik me nu op de valparkieten en mijn koppel princessen. Ik heb me afgemeld bij de plaatselijke vogelvereniging en me aangemeld bij de parkieten sociëteit. Mijn nieuwe kweeknummer is 19129.

Ik ga me met de valkparkeiten voornamelijk richten op de bonte mutatie en op lutino, maar uiteraard zullen er ook andere mutaties geboren worden: te denken aan wildkleur, opaline en gezoomd.