OVER ONS

Mijn naam is Peter en ik woon in Emmer Compascuum, Drenthe. Ruim tien jaar geleden ben ik besmet geraakt met het parkietenvirus. Het begon zoals bij zoveel mensen met één parkietje in huis, maar al snel volgden er meer. Inmiddels ben ik al weer enige jaren trotse bezitter van een buitenvoliére en sinds onze verhuizing in 2016 heb ik een mooie aluminium voliére met sluisfunctie. In mijn voliére leefden in eerste instantie een groep grasparkieten, zowel de gewone als de engelse variant. Daarnaast hield ik ook een aantal koppels valkparkieten. Maar de laatste jaren groeide de liefde voor de valkparkieten en de grotere parkietensoorten en heb ik afgelopen jaar (2019) de beslissing genomen om te stoppen met de grasparkieten en enkel door te gaan met de valkparkieten en mijn koppel princes of wales parkieten. Op dit moment leven er acht koppels samen in mijn voliére.

Ik ben zowel lid van de plaatselijke vereniging ‘de vogelvrienden crescendo’ als van de parkietensociëteit. Bij deze laatste heb ik een nieuw kweeknummer aangevraagd, dit is 19129. Vanaf seizoen 2020 zullen alle jongen die hier geboren worden geringd worden met een vaste voetring voorzien van dit kweeknummer.

Ik ga me met de valkparkieten voornamelijk richten op de bonte mutatie en op de lutino mutatie, maar uiteraard zullen er ook andere mutaties geboren worden: te denken aan wildkleur, opaline en gezoomd.