U wilt een valkparkiet!?

Dat kan natuurlijk! Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om te weten:

- Kuikens gaan pas weg als ze zelfstandig zijn, dat is vaak zo rond 8 weken.

- Ik doe niet aan handopfok.

- Ik wiek geen vogels.

- De jonge vogels worden regelmatig in handen genomen, waardoor ze dus gewend zijn aan handen en handtam te noemen zijn.

- Ik verkoop alleen gezonde vogels en ben dus niet verantwoordelijk voor de eventuele kosten die komen kijken al het diertje ziek wordt. Uiteraard ben ik wel bereid mee te denken voor een eventuele oplossing.

- Mocht er onverhoopt door bijv. een allergie of een andere goede reden afstand gedaan worden van hier geboren vogels, ben ik bereid ze terug te nemen, tenzij ze bij een andere vogel zitten die hier niet geboren is. Dit om te voorkomen dat mijn eigen bestand besmet wordt met evt. bacteriën of ziektes. Mocht een vogel terug komen, ik geef geen geld terug, maar zal zeker op zoek gaan naar een goed tehuis voor de vogel. 

Wilt u na deze voorwaarden nog steeds een vogel bij mij reserveren, lees dan vooral verder! Hoe kunt u een vogel reserveren? U kunt bij mij aangeven wat uw voorkeuren zijn, zoals bijv. geslacht en kleurslag. Ik behoud mij het recht vogels zelf te houden die goed in mijn eigen bestand passen. Pas daarna worden de vogels die gereserveerd kunnen worden verdeeld onder de belangstellenden, er wordt uiteraard gekeken naar de wensen van de nieuwe baasjes.

Prijzen: - Valkparkieten, afhankelijk van de mutatie, vanaf €25,00 (inclusief geslachtsbepaling)

              - Princes of Wales, afhankelijk van de mutatie, vanaf €50,00

Waarom deze prijzen? Er wordt door mij veel tijd, zorg en geld in de verzorging van mijn vogels gestopt. Een nette schone volière. Een kwalitatief goed voer met diverse toevoegingen en supplementen om de vogels zo gezond mogelijk te houden. Preventief worden de vogels meerdere keren per jaar behandeld tegen in- en uitwendige parasieten en worden regelmatig ontwormd. Voor de kweek begint worden de vogels dmv een ontlasting onderzoek getest op bacteriën, gisten, schimmels en wormen.